2019. április 22. hétfőCsilla, Noémi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: a történelem során a románok és magyarok harmonikusan éltek egymás mellett

2018. december 18. 16:38, utolsó frissítés: 16:38

A kisebbségek napjának megünneplése annak a hozzájárulásnak az elismerése, amit a kisebbségek tettek az ország fejlődéséért - jelentette ki kedden Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő szerint a történelem során a románok és magyarok harmonikusan éltek egymás mellett, és ez „szavatolja, hogy együtt egy erős, biztonságos és virágzó Romániát építhetünk.

„A kisebbségek napja alkalmából jókívánságaimat fejezem ki minden kisebbségi közösségnek, amelyek társadalmi-szociális sokféleségükkel kiteljesítették a nemzeti értékek tárházát. (...) Egy multikulturális világban élünk, ahol támogatni kell a kulturális, nyelvi, etnikai és vallási sokszínűséget, óvni kell a kisebbségek identitását, az együttélés alapjának pedig a párbeszédnek, a megértésnek és a toleranciának kell lennie. Mindezek természetes módon gyökereznek a román nép bölcsességében, és bizonyítják, hogy Románia mélységesen tisztában van az Európai Unió mottójával: „Egység a sokfélségben” - írja a kormány közleménye szerint Viorica Dăncilă üzenetében, amelyet a kisebbségek napja alkalmából adott ki. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS