2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iliescu szerint sikerült teljesíteni a forradalom programját

2018. december 22. 16:33, utolsó frissítés: 16:33

Egy forradalom egyidőben kudarc és győzelem - írta szombaton Ion Iliescu a blogján.

„29 éve volt az 1989-es romániai forradalom, a román nép méltóságának megnyilvánulása, amely a média és a politikai manipulációk ellenére meg fogja őrizni jelentőségét, függetlenül attól, mit mondanak róla becsmérlői. Egy forradalom egyszerre kudarc és győzelem. Kudarc a régi politikai rendszer számára, amely képtelenné vált az állampolgárokkal való párbeszédre, képtelenné vált az ország igazgatására, elszakadt a valóságtól és a nép hangját süket fülekkel fogadta. Egy forradalom a nép akaratának, a változás szükségességének a győzelme” - írta a volt államfő.

Kifejtette, Románia megérett a változásra 1989-ben, és ez békés úton is megtörténhetett volna, ha az akkori hatalom hajlandó lett volna a párbeszédre, és a totalitárius rendszer megegyezésen alapuló megszüntetésére.

„Az elmúlt 29 évben a forradalom napjaitól kezdődően a szolidaritás számos megható pillanatában volt részünk, de ugyanakkor a széthúzás, megoszlás, szembenállás pillanataiban is. Mindazonáltal pontról pontra sikerült teljesítenünk a forradalom programját, amely 1989. december 22-e estéjén hangzott el” - írta Iliescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS