2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint a DNA-nál most több visszaélés történik, mint Kövesi idejében

2018. december 28. 09:46, utolsó frissítés: 09:46

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) még nagyobbak jelenleg a visszaélések, mint abban az időszakban, amikor Laura Codruţa Kövesi vezette az intézményt - jelentette ki csütörtök este Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

„Kövesi azt mondta: Mi vagyunk a DNA. Ez nem csupán egy szlogen volt. A 'mi vagyunk a DNA” valójában az ő alapelvük volt, nem csak a DNA-é, hanem ezé a föld alatti struktúráé: „mi a törvény fölött állunk”. Hol van most Kövesi? A legfőbb ügyészségen. Onnan irányítja a DNA-t is, és a legfőbb ügyészséget is. Továbbra is hetente többször találkozik a DNA embereivel, és megállapodnak bizonyos dolgokban. Lazăr is ott van. A legfelsőbb bíróságon ugyanez a helyzet. Nagyon sok minden kiderült. Elindultak bizonyos folyamatok. A rendszer kezdi csúcsra járatni azt, hogy mindent megenged magának, korlátok nélkül. Most a DNA-nál nagyobb visszaéléseket követnek el, mint azelőtt' - jelentette ki Dragnea az Antena 3 televíziócsatorna csütörtök esti műsorában.

A PSD elnöke azt is hozzátette: reményei szerint 2019 az 'igazság éve' lesz, mert 'törvénytelenül elítélt emberek ezrei vagy százai vannak'. 'Csak az érdekel, hogy sikerüljön életben maradnunk, szabadnak maradnunk és megőrizzük a továbbiakban is a koalíciót, hogy ezt a folyamatot célba juttassuk. Amint azt többször elmondtam, reményeim szerint sikerülni fog darabjaira szednünk és felszámolnunk ezt a föld alatti rendszert, ezt a párhuzamos államot, ezt az okkult rendszert' - fogalmazott Liviu Dragnea.

Azt is kifejtette az interjúban, hogy ismeretei szerint Florian Coldea, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) volt első vezetőhelyettese kapcsolatban áll a legfelsőbb bíróság tagjaival, akiknek 'ötleteket sugall' azokról az emberekről, akiket el kéne ítélni.

Hozzátette: reméli, hogy a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményekkel foglalkozó részleg rövidesen teljes kapacitással fog működni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS