2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: az államfő továbbra is elutasítja a két miniszterjelölt kinevezését

2018. december 28. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

A miniszterelnök állítása szerint az államfő közölte vele, hogy elutasítja a szállításügyi, illetve a regionális fejlesztési minisztérium élére jelölt személyek kinevezését.

A pénteki kormányülés elején Viorica Dăncilă azt mondta, Klaus Johannis elnök ismét bebizonyította, hogy nem képes ellátni az alkotmány által is előírt közvetítő szerepet.

Dăncilă szerint az államfő ezzel ismét bebizonyította, hogy akadályozni akarja a kormány tevékenységét, ugyanakkor olyan helyzetet idéz elő, amely árt az ország nemzetközi megítélésének.

Az alkotmánybíróság múlt heti határozatában megállapította, Klaus Johannis államfő alkotmányos természetű jogi konfliktust idézett elő a kormány és az Államelnöki Hivatal között azáltal, hogy elhalasztotta a szállításügyi és a regionális fejlesztési minisztérium élére jelölt személyek kinevezését.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága november 21-én határozott arról, hogy Lia Olguţa Vasilescut jelöli a regionális fejlesztési, Mircea Drăghici-ot pedig a szállításügyi miniszteri tisztségbe.

A döntést azt követően hozta meg a testület, hogy Johannis elnök elutasította Ilan Laufer és Lia Olguţa Vasilescu kinevezését e két tárca élére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS