2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rovana Plumb és Eugen Teodorovici veszik át ideiglenesen a szállításügyi illetve a fejlesztési minisztérium vezetését

2019. január 07. 13:39, utolsó frissítés: 13:40

Az európai alapok minisztere, Rovana Plumb veszi át ideiglenesen a szállításügyi minisztérium vezetését, míg Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a fejlesztési minisztérium élére fog állni. A javaslatokat Viorica Dăncilă kormányfő küldte el hétfőn a Cotroceni-palotába.

A két említett pozíció azután ürült meg, miután Klaus Johannis államelnök aláírta a rendeleteket, amelyekben tudomásul vette a két miniszter, Lucian Șova, illetve Paul Stănescu lemondását. Az államfő ugyanakkor továbbra sem értett egyet Mircea Drăghici a szállításügy, míg Lia Olguța Vasilescu a regionális fejlesztési minisztérium élére való kinevezéssel.

“Annak érdekében javasoltunk az ideiglenes miniszterek kinevezését, hogy minden téren biztosítani tudjuk a kormányzás folytonosságát, beleértve a szállításügyet és a fejlesztést, amelyek kulcspozíciók egyes fontos befektetési projektek haladásában. Létfontosságú azonban, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve, hogy végleges megoldást találjunk a két méltóság kinevezésére”- hangsúlyozta Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő megjegyezte, hogy teljes mértékben érti a szerepéből adódó felelősséget, ahogyan az Európai Unió Tanácsának elnökségének átvételéből fakadó felelősséget is. Hangsúlyozta, hogy a kormányzati program életbeléptetéséhez elengedhetetlen, hogy a kabinet teljes létszámmal működjön és ugyanolyan fontos, hogy az első, a kormány és az európai biztosok, közötti találkozón - amelyre a héten kerül sor Bukarestben -, minden minisztérium képviselője megjelenjen.

A kormányfő rámutatott, hogy jelenleg is várja az elnök indoklását a miniszterek kinevezésére vonatkozó korábbi javaslataik elutasítására, ahogyan azt az alkotmány és az alkotmánybíróság döntései előírják. (Digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS