2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DNA ideiglenes vezetője nem kívánja tovább folytatni

2019. január 07. 14:40, utolsó frissítés: 15:41

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) ideiglenes vezetője, Anca Jurma, a Legfelső Bírói Tanács (CSM) ügyészi osztályának küldött levelében jelentette be, hogy nem kívánja folytatni az intézmény igazgatását - jelentette be Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

A Legfelső Bírói Tanács ügyészi osztályának hétfőn kellett volna megvitatnia Anca Jurma tisztségének meghosszabbítását, de ő a testületnek levélben jelentette be, hogy nem kívánja folytatni.

A kérdésre miszerint új vezetője lesz-e a korrupcióellenes ügyészségnek, Toader elmondta, hogy nincs más megoldás és, hogy Legfelső Bírói Tanács ügyészi szakosztálya valószínűleg jövő csütörtökön találkozik, hogy döntsenek az ügyben.

Anca Jurmat 2018 júliusában bízta meg Augustin Lazăr legfőbb ügyész a DNA ideiglenes vezetésével. Jurma a tisztség betöltése előtt két mandátum erejéig a a nemzetközi együttműködési szolgálat vezetője volt, később pedig Laura Codruța Kövesi tanácsadója lett, azonban több mint 10 éve nem nyújtott be bűnügyi iratokat.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter másodjára Adina Floreát javasolta a DNA főügyészének, Klaus Johannis államfő azonban bejelentette, hogy ezeket a kinevezéseket az Államelnöki Hivatal illetékes osztálya elemzi, így még nem született döntés arról, hogy ki fogja átvenni Kövesi helyét. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS