2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csütörtök este tartják Bukarestben a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényét

2019. január 10. 10:23, utolsó frissítés: 11:22

Csütörtök este tartják Bukarestben a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényét.

A Román Atheneum elnevezésű koncertteremben tartandó ceremónián részt vesz és beszédet mond az Európai Bizottság elnöke, Jean Claude Juncker, az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani, az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk, valamint Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Az eseményen jelen lesznek továbbá az Európai Bizottság biztosi kollégiumának tagjai is.

A beszédeket követő ünnepi hangversenyen fellép a 28 európai uniós tagállam zenészeiből álló szimfonikus zenekar, valamint több neves romániai előadóművész.

Szerdán a román kormányfő úgy nyilatkozott, az ország két szimbolikus épületében, a Román Atheneumban és a Victoria-palotában veszi kezdetét hivatalosan Románia EU-elnöki mandátuma.

„Biztosítom önöket, hogy sikerrel fogjuk betölteni pártatlan mediátori, megegyezést elősegítő szerepkörünket, és a jelenlegi európai kihívások szerepelnek majd prioritási listánkon.

Itt a Brexitre, a Brexit utáni Európai Unióra, az európai parlamenti választásokra, a sokévi pénzügyi keretre, a közös agrárpolitikára, a kohéziós politikára gondolok, de ugyanakkor a külpolitikával, migrációval, terrorizmussal, menekültüggyel kapcsolatos újfajta kihívásokra is' - fogalmazott Dăncilă. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS