2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szinte lehetetlen hamisítani az új román útlevelet

2019. január 14. 09:51, utolsó frissítés: 10:31

Szinte lehetetlen hamisítani az új román útlevelet - közölte hét végén Mirel Toancă, az országos útlevél-igazgatóság vezetője.

'Az új útiokmányok olyan biztonságtechnikai elemekkel készülnek, amelyek szinte lehetetlenné teszik hamisításukat. Az útlevél minden lapja egy-egy romániai turisztikai objektum vagy műemlék stilizált rajzát, köztük a Gyilkos-tót, a Duna-deltát, vagy Segesvár látképét tartalmazzák. Ezzel a dokumentummal egy lépés teszünk a jövő felé' - hangoztatta Toancă.

Forrás: adevarul.roForrás: adevarul.ro


A biztonsági elemek közé tartoznak a stilizált rajzok, a mikroszövegek, a különböző nyomtatási technikák és változó optikai elemek és néhány nanotechnológiai megoldás.

'A biztonsági elemek egy része szabad szemmel is látható, másik részük azonban csak különleges technikával ellenőrizhető. Ugyanakkor különböző féle biztonsági tintákat használunk, vízjelt és fémszálat, háromszínű zsinórt, amelyből az egyik fluoreszcens. A lapokban fluoreszcens fémszálat inzertáltunk, amely a ráeső ultraibolya sugárzásban három színben, vörösben, sárgás-zöldben és kékben csillog' - részletezte Toancă, aki hozzátette: az úti okmányok ára nem változik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS