2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oltean Csongor: a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek között

2019. január 14. 18:13, utolsó frissítés: 18:13

Rendkívüli küldöttgyűlésen, Zetváralján jelölte a hétvégén a Magyar Ifjúsági Értekezlet az RMDSZ EP-jelöltlistájára saját jelöltjét Oltean Csongor elnök személyében. Oltean Csongor kiemelte: „a MIÉRT helyet kér a befutó jelöltek sorában az EP-jelöltlistán. A fiatalok bizonyítottak már a helyi és megyei önkormányzatokban, helytálltak a bukaresti döntéshozatalban is.” Mint kiemelte: „megtisztelő ez a jelölés, de nem egyszemélyes munkára vállalkozom a kampányban és a továbbiakban az Európai Parlamentben.”

Elmondta, a MIÉRT-nek 18 területi szervezete, több mint 300 tagszervezete van és több ezer fiatalnak a hangját fogja hallatni Brüsszelben. „Az elmúlt 15 év eredményei jogosítják fel a szervezetet az európai szerepvállalásra” – fogalmazott a szervezet elnöke. A találkozón ugyanakkor összesen 90 küldöttet nevesítettek a 11 Szövetségi Képviselők Tanács-tag mellett az RDMSZ soron következő kongresszusára – ezzel a kongresszuson a legnagyobb
frakcióval az ifjúsági ernyőszervezet bír majd. A MIÉRT emellett pozitívan bírálta el Hegedüs Csilla, Vincze Lóránt és Winkler Gyula megkeresését, és támogatja indulásukat az EP-választásokon. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS