2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: Természetesen együtt fogok működni a PNL kampányának előkészítésében, ahogy illik

2019. január 14. 19:38, utolsó frissítés: 20:14

Együtt fog működni a Nemzeti Liberális Párttal az államelnök-választást megelőző kampány előkészítésében - jelentette ki hétfőn Klaus Johannis.

A Cotroceni-palotában nyilatkozó államfőtől azt kérdezték az újságírók, hogy tárgyalt-e már jelöléséről a PNL-vel és a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR).

"Igen, szokásom tárgyalni a politikusokkal, és ez egész évben szokásom marad. Azt hiszem, emlékeznek, hogy én a PNL-ből jövök, annak elnöke voltam, és természetesen együtt fogok működni a PNL kampányának előkészítésében, ahogy illik" - felelte az államfő.

Arra a feltevésre, hogy Dacian Cioloş lehet az egyik kihívója, Johannis úgy vélekedett: jó, ha az államelnök-választáson több jelölt is versenybe száll. "Nagyon jónak tartom, hogy mindenki mutassa be választási ajánlatát. Hogy jó-e? Persze, hogy jó, ha több jelölt indul az elnökválasztáson, ezért harcoltunk 1989 decemberében: hogy legyen jogunk a választásra" - fejtette ki Johannis, hozzátéve, hogy annak idején támogatta Dacian Cioloş miniszterelnöki székbe kerülését, aki mandátuma alatt 'jó benyomást keltett'. (agerpres)

A borítókép forrása: Victor Ciupuliga/Mediafax

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS