2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader: A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét a szakértői kormány kezdeményezte

2019. január 14. 19:58, utolsó frissítés: 19:58

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét a szakértői kormány kezdeményezte, az ő miniszteri mandátumában az csak életbe lépett - állítja Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

"Több ízben is hangsúlyoztam már, hogy a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét a szakértői kormány kezdeményezte, hogy a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (előző összetételében) jóváhagyta azt, hogy a parlament fogadta el, hogy kevéssel miniszteri kinevezésem után lépett életbe, és hogy a hatástanulmányt nem a törvény életbe lépése után kell készíteni" - írja Toader egy Facebook-bejegyzésben.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Stelian Ion hétfőn közölte, hogy alakulata a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényének hatályon kívül helyezéséről szóló tervezetet nyújt be a parlamentbe a nap folyamán.

A téma azt követően került ismét napirendre, hogy a hétvégén halálosan megkéseltek egy fiatalembert Medgyesen, és mint kiderült, a három gyanúsított közül kettő a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján szabadult a börtönből, a harmadik szintén visszaeső bűnöző.

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye (2017/169-es törvény) értelmében minden, nem megfelelő fogva tartási körülmények között letöltött harminc napért hat nappal lerövidül a foglyok büntetése. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS