2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszaeső bűnöző vert meg és rabolt ki egy 75 éves férfit Galacon

2019. január 15. 12:33, utolsó frissítés: 12:33

Súlyosan bántalmazott, majd kirabolt egy 75 éves férfit egy, a rendőrség által már ismert 36 éves bűnöző. Az eset, amelyről videofelvétel is készült (csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk szerk. megj.) egy galaci tömbházlakás folyosósán történt. A hatóságoknak sikerült beazonosítaniuk a férfit, de még nem kapták el. Az Adevărul úgy tudja, hogy a 36 éves támadó egy mobiltelefont, valamint 500 eurót vett el az áldozatától.

Az újság szerint a támadó nem ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis korábban már volt elítélve rablás és tolvajlás miatt.

Az eset azért vált témává az országos román sajtóban, mert a hétvégén halálosan megkéseltek egy fiatalembert Medgyesen és mint kiderült, a három támadó közül kettő a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján szabadult a börtönből, a harmadik pedig szintén visszaeső bűnöző volt. A román sajtó most igyekszik beszámolni minden olyan bűncselekményről, amelyet visszaeső bűnözők követtek el. Jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy a galaci támadó a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján szabadult-e ki, csak annyi bizonyos, hogy ő is visszaeső bűnöző.

A büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye (2017/169-es) értelmében minden, nem megfelelő fogvatartási körülmények között letöltött harminc napért hat nappal lerövidül a foglyok büntetése.

A #Rezist mozgalom tagjai hétfő délután piros festéket öntöttek az igazságügyi minisztérium lépcsőire, ezzel tiltakozva a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye ellen.(adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS