2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra is támogatja Kolozsvár Önkormányzata az egyetemisták és az iskolások utazását a CTP járatain

2019. január 15. 19:44, utolsó frissítés: 19:44

Kolozsvár önkormányzata keddi ülésén megszavazta, hogy két vonalon idén is ingyen utazhatnak az egyetemisták a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) járatain, ez iskolások pedig buszbérlet-támogatást kapnak - tájékoztat Olah Emese alpolgármester sajtóirodája.

A két vonalra szóló havi bérletet az egyetemisták mellett a magiszteri képzésben résztvevők és doktoranduszok is megkaphatják, erre a célra az önkormányzat 9,5 millió lejt különít el.

A támogatásra azok a diákok jogosultak, akik nappali képzésben vesznek részt egy Kolozsváron működő, akkreditált egyetemen, és StudCarddal, ISIC Student kártyával, Euro>26 Student kártyával, OMNIPASS-szal, A Kártyával vagy City Card Student kártyával rendelkeznek. Egyébként két vonalra szóló bérlet ára 70 lej, az összeget fele-fele arányban támogatja az önkormányzat és az egyetemek.

A 0-XII (esetenként XIII.) osztályos diákok attól függetlenül jogosultak a támogatásra, hogy magán- avagy állami iskolában tanulnak. Két ingyenes bérletet kaphatnak azok a diákok, akik az iskolától távol laknak, és így indokolt az utaztatásuk. Ugyancsak két vonalra kapnak ingyenes bérletet az iskolán kívüli tevékenységet is végző diákok, például azok, akik művészeti csoportok vagy sportklubok tagjai.

Azok a diákok, akik az iskolához közel laknak, igény szerint egy vagy két vonalra kaphatnak 50%-ban ártámogatott bérlet. A levont magaviseletű vagy évismétlő diákok nem jogosultak az ingyenes bérletre, ők csak az 50%-os ártámogatásban részesülhetnek. Az ingyenes bérleteket a Kolozsvári Közszállítási Vállalat bocsátja ki az iskolák által beszolgáltatott kéréscsomagok alapján.

A kéréscsomagnak tartalmaznia kell a szülő, esetleg a gyám által írt kérvényt is, amelyből kiderül, hogy melyik vonalra vagy vonalakra szól a bérletigénylés. Az 50%-os ártámogatásban részesülőknek a bérletkibocsátó egységekhez kell fordulniuk, a bérlet kiváltásához csak az ellenőrzőt kell felmutatni. ()

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS