2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Államelnöki Hivatal szerint Romániának kizárólag a kormány miatt nincs még költségvetése az idei évre

2019. január 16. 18:08, utolsó frissítés: 18:08

Az Államelnöki Hivatal hamisnak nevezte közleményében Ştefan-Radu Oprea üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszternek azon a kijelentését, miszerint a 2019-es költségvetés-tervezet hiányát az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt.

„Hamisak azok az állítások, melyek szerint a 2019-es költségvetés-tervezet késlekedését az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt. Ezek az állítások az állam olyan alapvető intézményének hitelét próbálják rontani, amelynek alkotmányos felelőssége a védelem és a nemzetbiztonság. Romániának kizárólag amiatt nincs még költségvetése erre az évre, hogy a kormány mindeddig képtelen volt létrehozni egy fenntartható büdzsétervezetet” - olvasható az Államelnöki Hivatal közleményében.

A dokumentum leszögezi, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács 2018. december 19-i ülésén elfogadták a 2019-es költségvetés-tervezetnek azon javaslatait, amelyek a nemzetvédelemmel megbízott intézményekre vonatkoznak, és ezt nyilvánosságra is hozták az ülés végén.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS