2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader: a medgyesi elkövető nem tartozik a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye haszonélvezőinek kategóriájába

2019. január 16. 18:29, utolsó frissítés: 18:30

Tudorel Toader igazságügyi miniszter szerdán azt mondta, hogy a medgyesi gyilkosság elkövetője nem a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján szabadult a börtönből.

„Egy pontosítás: a medgyesi elkövető nem tartozik a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye haszonélvezőinek kategóriájába” - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az igazságügyi miniszter.

Medgyesen január 12-éről 13-ára virradóan öltek meg egy fiatalt, az ügyben három személyt tartóztatott le a rendőrség.

A nagyszebeni törvényszéki ügyészség állítása szerint az elkövetők közül ketten a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján szabadultak a börtönből, és a harmadik is büntetett előéletű volt.

Ion Veştemean főügyész tájékoztatása szerint a 30 éves R.M. (2018. május 25-én szabadult, az eredetileg kiszabott időponthoz képest 777 nappal korábban), a 38 éves, büntetett előéletű O.O.I. és a 34 éves A.P. (2017. június 13-án szabadult, 423 nappal korábban) a medgyesi Serabeva nevű klubban összetűzésbe került egy másik csoporttal, amelynek az áldozat, a 25 éves F.M.A. is tagja volt. A verekedés közben R.M. kést rántott, ezért a csoport távozott a klubból, a három gyanúsított azonban követte őket.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS