2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kormányellenes tüntetést hirdettek hétfő estére Kolozsváron

2019. január 21. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Az Umbrela Anticorupție Cluj nevű civil szervezet kormányellenes tüntetést szervez Kolozsváron, 2019. január 21-én, 19 órától a Memorandisták emlékművénél.A tüntetést annak kapcsán szervezik meg, hogy Tudorel Toader igazságügyi miniszter vasárnap este egy interjúban bejelentette, hogy a kormány sürgősségi rendelettel akar jogorvoslati lehetőséget teremteni a szerintük „törvénytelenül” létrehozott öttagú bírói tanácsok által elítélt vádlottaknak.

Az igazságügyi miniszter szerint a kormány a legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsai által az utóbbi öt évben lezárt perek újratárgyalására akar jogalapot teremteni.

A kormány sürgősségi rendeletének terve ellen tiltakozó megmozdulást hirdettek hétfő estére Bukarestben, a kormány épülete elé a két éve korrupcióellenes jelszavakkal tüntető civil szervezetek.

A kolozsvári tüntetés Facebook-eseményénél cikkünk megírásának pillanatában 192 személy jelzett biztos részvételt a tüntetésen, valamint 1200 személy jelezte, hogy érdekli a megmozdulás. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS