2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vettek egy székelyudvarhelyi üzletembert, mert súlyosan bántalmazott egy helyi rendőrt

2019. január 21. 15:59, utolsó frissítés: 16:04

Őrizetbe vettek egy székelyudvarhelyi üzletembert, aki megütött egy helyi rendőrt, majd motoros szánnal üldözőbe vette és megrongálta autóját. A rendőrség javaslatot tett a férfi előzetes letartóztatására.

Katona Lóránd, a helyi rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, az eset szombatról vasárnapra virradóra történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt „egy jól ismert székelyudvarhelyi üzletember” megfenyegette és távozásra szólította fel.

A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, a fenyegető utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

Katona szerint a rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit.

Az áldozat orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba.

A parancsnokhelyettes szerint mindennek a hátterében az állt, hogy az üzletember „elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével”, amiért többször megbírságolták őt.

A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette az agresszort, és előzetes letartóztatásba vételét javasolják rongálás és ütlegelés miatt - közölte Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főfelügyelőség szóvivője.

Filip még hozzátette: az ütlegelés azt követően is folytatódott, hogy a menekülők gépkocsija elakadt egy hóbuckába, amelynek nekilökték a szánnal. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS