2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A sportminiszter meghívta a 2020-as labdarúgó Eb romániai mérkőzéseire Navracsics Tibort

2019. január 23. 16:21, utolsó frissítés: 16:21

Bogdan Matei ifjúsági és sportminiszter meghívta Navracsics Tibor magyar oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikért és sportügyekért felelős európai biztost a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság Romániában sorra kerülő mérkőzéseire.A román tárcavezető Brüsszelben mutatta be a román EU-elnökség prioritásait a sport- és ifjúságügyi kérdésekben, majd megbeszélést folytatott Navracsics Tiborral. Az ifjúsági és sportminisztérium Facebook-oldalán közzétett információk szerint a tárgyalások fő témája a román minisztérium EU-elnökség alatt követendő prioritáslistája volt.

Szó esett a közelgő Európai Ifjúsági Hétről, az EU ifjúsági konferenciájáról, amelyet idén Bukarestben szerveznek meg március folyamán, valamint az áprilisban sorra kerülő Sportfórumról. A beszélgetés végén az ifjúsági és sportminiszter „tudva, hogy az európai biztos nagy futballrajongó, meghívta őt, hogy vegyen részt azokon a meccseken, amelyek Romániában zajlanak majd a 2020-as Eb-n” - olvasható a honlapon.

Bogdan Matei belga hivatali kollégájával, Philippe Muytersszel is találkozott, ugyanis mindketten az EU tagállamainak képviselői a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsában. A kollégák a WADA közelgő tisztújításáról, valamint a doppingellenes harcról folytattak megbeszélést. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS