2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Romániának egy történelmi ígérete van Moldova Köztársaság irányában, amit be is fog váltani

2019. január 24. 16:47, utolsó frissítés: 16:47

Romániának egy történelmi ígérete van Moldova Köztársaság irányában, amit be is fog váltani - jelentette ki csütörtökön Focşani-ban Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke, aki részt vett e két román fejedelemség egyesülésének évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen, amelyen jelen voltak a Moldovai Köztársaság rajoni vezetőti is.

A felsőház elnöke szerint már a román EU-s elnökség ideje alatt konkrét haladás lesz a Moldovai Köztársaság Európai Uniós csatlakozásának ügyében.

Călin Popescu-Tăriceanu kifejezte abbéli óhaját, hogy Románia és Moldova 'a román nép kialakulásának határain belül' egyesüljenek.

A szenátus elnöke példaként állította a mai politikusok elé az egyesülést megvalósító elitet, és azt mondta: olyan magatartást kell tanúsítani, ami európai partnereinknél "csodálatot vált ki és nem bírálatot'.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke sikert kívánt a moldvaiaknak a következő választásokon és kifejezte reményét, hogy az ország megtartja nyugati irányúltságát.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS