2020. február 25. keddGéza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă ismét kérte Johannist, hogy írja alá a két miniszterjelölt kinevezését

2019. január 25. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Viorica Dăncilă ismét kérte Klaus Johannis államfőt, hogy tartsa tiszteletben Románia Alkotmánybíróságának döntését és írja alá a regionális fejlesztési, valamint a szállításügyi miniszter kinevezését.

A kormányülés kezdetén a miniszterelnök kifejtette, indokolatlan a két tárcavezető kinevezésének akadályoztatása, hiszen a kormány minden törvényes elvárást teljesített.

„Kérem Románia elnökét, hogy tegyen eleget az alkotmányosság megőrzésére és az állami hatóságok zavartalan működésének biztosítására vonatkozó, alaptörvényben rögzített feladatának, tartsa tiszteletben az alkotmánybíróság döntését és írja alá a kinevezési dekrétumokat, hogy a két érintett minisztérium hatékonyan tudjon működni” - mondta Dăncilă.

Dăncilă levelében azt írja, a két javaslat maradéktalanul tiszteletben tartja az alkotmányban leszögezett feltételeket, ezért kéri, hogy Johannis lássa el kézjegyével Lia-Olguţa Vasilescu kinevezését a regionális fejlesztési és közigazgatási, valamint Mircea-Gheorghe Drăghici kinevezését a szállításügyi tárca élére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS