2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

RMDSZ: a múltról és védekezésről szóló elmúlt két év után most az építkezésre kell koncentrálni

2019. január 25. 16:04, utolsó frissítés: 16:04

"Az elmúlt két év többnyire a múltról és a védekezésről szólt az RMDSZ és a közösség számára egyaránt. Az előttünk álló időszakban a jövőre és az építkezésre kell koncentrálnunk" - áll abban a közleményben, amelyet az RMDSZ küldött a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajló Szövetségi Képviselők Tanácsáról.

A közlemény szerint a február 22-23. között sorra kerülő kolozsvári Kongresszus mottója: Szövetség a jövőért. Kiemelik, hogy a kongresszusnak, a szövetségi elnök megválasztásán túl az lesz a feladata, hogy jövőképet mutasson a közösségnek, meghatározza az RMDSZ legfontosabb közpolitikai törekvéseit az oktatás, a gazdaság, az infrastruktúra, az egészségügy és a társadalomszervezés terén. "Mindezekhez erős Szövetségre és erős szövetségesekre van szükség – szakmai szervezetek bevonására, valós társadalmi konzultációra, befolyásos nemzetközi partnerekre" - áll a közleményben.

Arra is kitérnek, hogy a Kongresszuson európai parlamenti kampányuk következő szakasza is kezdetét veszi: sor kerül jelöltek vitájára - ami azért is fontos, mert a kongresszust követő héten rangsorolják őket -, elindítják a támogatói aláírások gyűjtését, ugyanakkor bemutatják a választási programjuk legfontosabb elemeit is.

"A májusi választások meg fogják határozni Európa jövőjét. Az Európai Unió nagy változások előtt áll: tőlünk is függ, hogy ennek a változásnak mi, magyarok a vesztesei vagy a nyertesei leszünk.
Májusban eldől, hogy kik lesznek többségben: azok, akik támogatják az európai kisebbségvédelmi törvényt, vagy azok, akik semmibe veszik problémáinkat. Eldől az is, hogy kik vezetik majd az Uniót: azok, akiknek fontos, hogy több pénzből fejlődhessenek településeink, több pénz maradjon a gazdák kezében, vagy azok, akik csökkenteni akarják a finanszírozásokat" - áll a közleményben. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS