2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mégis előzetes letartóztatásba került a rendőrt bántalmazó székelyudvarhelyi férfit

2019. január 25. 19:34, utolsó frissítés: 19:57

Előzetes letartóztatásba vették azt a székelyudvarhelyi férfit, aki hétvégén bántalmazott egy helyi rendőrt és kárt okozott abban az autóban, amellyel utazott. A bíróság, miután előbb elutasította az előzetes letartóztatására vonatkozó vádhatósági kérelmet, most helyt adott az ügyészség fellebbezésének.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított többször megütötte a 20 éves G. R.-t, majd motoros szánjával hosszasan követte azt a gépkocsit amelyben utazott, és többször nekiment.

Katona Loránd, a székelyudvarhelyi városi rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, az eset szombatról vasárnapra virradóra történt a Madarasi-Hargitán, egy panzióban, ahol a szolgálaton kívül levő, 20 éves helyi rendőrt "egy jól ismert székelyudvarhelyi üzletember" megfenyegette és távozásra szólította fel.

A rendőr nem ment el, ám amikor később elhagyta az épületet, a fenyegető utána ment, többször megütötte és megrúgta, súlyos arcsérülést okozva.

Katona szerint a rendőr barátai segítségével beült egy autóba, telefonált a 112-es egységes segélyhívószámra, miközben az üzletember egy motoros szánnal 20 kilométeren át üldözte őket, és megrongálta a gépkocsit. A rendőrség szerint az ütlegelés azt követően is folytatódott, hogy a menekülők gépkocsija elakadt egy hóbuckában, amelynek nekilökték a szánnal.

Az áldozat orrcsonttöréssel és arcsérüléssel került kórházba.

A parancsnokhelyettes szerint mindennek a hátterében az állt, hogy az üzletember "elégedetlen volt a helyi rendőrök tevékenységével", mivel többször megbírságolták őt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS