2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szövetségre léphet az USR és a PLUS

2019. január 27. 15:48, utolsó frissítés: 15:48

Ha az USR szövetségre lép a PLUS-szal, megnyerik az európai parlamenti választásokat - jelentette ki vasárnap Dan Barna USR-elnök.

Az USR és a PLUS február másodikán fogja bejelenteni, hogy közös vagy külön listákat indítanak-e az európai parlamenti választásokon.

"Biztosíthatom önöket, hogy amennyiben pozitív eredménnyel zárulnak a két párt közti tárgyalások és közös listát indítunk, ennek a lehetséges szövetségnek minden esélye megvan, és kétségtelenül meg fogja nyerni az európai parlamenti választásokat" - mondta Barna.

Az USR elnöke hozzátette, jelenleg a PLUS-szal zajló tárgyalások témája kimondottan az európai parlamenti választás, de a hosszú távú cél az, hogy 2020-ban kormányra kerüljenek.

Úgy vélekedett: külön USR-lista esetében remélhetőleg négy képviselőt sikerül majd az Európai Parlamentbe küldenie a pártnak.

"Meggyőződésünk, hogy az USR-ben megvan a potenciál ahhoz, hogy Románia második politikai erejévé váljon" - jelentette ki Barna.

Az USR közel hatszáz tagja a hétvégén Nagyszebenben tárgyalt az európai parlamenti választásokra kidolgozandó stratégiáról.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS