2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR és a PLUS együtt indulnak az EP-választásokon. Cioloș a listavezető

2019. február 02. 18:49, utolsó frissítés: 19:24

Az USR és a PLUS úgy döntött, hogy együtt indul az idei európai parlamenti választásokon. A jelöltek listáját Dacian Cioloș, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke vezeti. A döntés azonban elégedetlenséget szült az USR egyes tagjaiban - adta hírül a Digi 24.

“A meglévő változatainkban Dacian Cioloș nyitja a listát, első a PLUS-nál, nyitja a közöst is” - nyilatkozta Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

“Az USR kérése volt, készen állok arra, hogy kiálljak, nem maradok bármi áron, de az USR kérése volt” - mondta a PLUS vezetője, Dacian Cioloș.

Eddig a két párt jelöltlistáján Cristian Ghinea (USR), Dragoș Pâslaru (PLUS) és Clotilde Armand (USR) neve szerepel, de a végső döntést jövőhéten hozzák meg. A tárgyalások azonban folyamatosak lesznek, mert a két alakulat között együttműködés lehet az államelnöki választásokon, sőt a jövő évi parlamenti voksoláson is. Az államelnöki pozícióra szintén Dacian Ciloș az új szövetsége favoritja.

“Bármi lehetséges, vannak olyan témák, amikről nem beszéltünk. Igen, az ötlet az, hogy több választási szövetséget javasoljunk” - mondta a volt miniszterelnök.

“Amit ez a szövetség tesz: valós lehetőségeket nyit a 2020-as Románia választásokra, egy valós alternatívát Románia számára” - tette hozzá Dan Barna.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS