2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszahívja az Auchan a füstölt lazacait

2019. február 06. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

Listeria baktériumot találtak az Auchan márkájú füstölt lazacban, ezért az üzletlánc visszahívja a fertőzésgyanús termékeket - tájékoztat az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

A baktériumot egy belső ellenőrzés során fedezték fel. Az Auchan közleménye szerint a 100 grammos kiszerelésű, 5949084000153-as kóddal ellátott, 2019. január 16-án előállított és március 1-jén lejáró szavatosságú füstöltlazac-filéről van szó. Felhívják a vásárlók figyelmét, hogy ha ilyen terméket vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletbe, és megtérítik nekik az árát.

December elején az Auchan üzletlánc a 60 grammos kiszerelésű alaszkai lazacot is visszahívta, ugyanezen okból, január 23-án pedig a Carrefour figyelmeztette a lakosságot, hogy az üzleteikben árult füstöltlazac-filé beszállítója, a NEGRO 2000 Kft. visszahívta termékét a Listeria monocytogenes baktérium feltételezett jelenléte miatt.

A liszteriózis az influenzához hasonló tünetekkel, lázzal, izomfájdalommal, hányással, gyomorpanaszokkal jár. Várandós nőkre vagy legyengült immunrendszerű személyekre komolyabb veszélyt jelenthet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS