2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenőrzések következnek Fehér megyében a gyulafehérvári fűszergyárnál történt tűzeset miatt

2019. február 06. 18:48, utolsó frissítés: 18:48

Ellenőrzéseket rendelt el a Fehér megyei prefektus a gyulafehérvári fűszergyárnál történt tűzeset nyomán. Elsősorban azok a cégek kerülnek górcső alá, amelyek nem rendelkeznek érvényes tűzvédelmi engedéllyel.

Az ország legnagyobb fűszergyárát felemésztő tűzzel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a gyárat működtető vállalat gyulafehérvári tevékenységének beindítása, azaz 2011 óta rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel, és a legutóbbi, tavaly szeptember 14-én tartott ellenőrzés során nem találtak nagyobb rendellenességeket. Ugyanakkor a gyár 213 füst- és hőmérséklet-érzékelővel volt ellátva.

A tűzeset kapcsán a sürgősségi helyzeteket kezelő megyei bizottság úgy döntött, fokozzák az ellenőrzéseket, és elsősorban azokat a cégeket veszik górcső alá, amelyeknek nincs tűzvédelmi engedélyük - mondta a prefektus, hozzátéve, hogy "a megelőzési munka nagyon fontos".

A prefektus elrendelte ugyanakkor, hogy megyeszerte ellenőrizzék az ipari létesítmények területén és a közterületeken elhelyezett tűzcsapok hozamát.

A szombaton kiütött tűzvészben Kelet-Európa legnagyobb fűszergyára semmisült meg. A gyár mintegy 10.000 négyzetméteres, kétemeletes épülete gyakorlatilag porrá égett.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS