2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: az önkormányzatok legalább a tavalyi költségvetésüknek megfelelő összegből gazdálkodhatnak

2019. február 06. 19:27, utolsó frissítés: 19:30

Az önkormányzatok legalább a tavalyi költségvetésüknek megfelelő összegből gazdálkodhatnak az idén - közölte Liviu Dragnea a Romániai Megyei Jogú Városok Egyesületének képviselőivel való egyeztetést követően. A szociáldemokrata pártelnök szerint pénteki ülésén fogja elfogadni a kormány a 2019-es állami költségvetés tervezetét.

Dragnea szerint országos szinten 27 százalékkal több pénzt utalnak ki idén az önkormányzatoknak az elmúlt évekhez képest. Hozzátette, a kormány illetékesei arról biztosították, hogy mindegyik önkormányzat megkapja a legalább a tavalyi költségvetésének megfelelő összeget, ugyanakkor "a megyei jogú városok nagy részének nagyobb(...), a megyéknek és községeknek pedig jelentősen nagyobb lesz a jövedelme".

A PSD-elnök rámutatott, a kormány pénzt utal majd ki minden olyan helyi és megyei önkormányzatnak, amelyik nem fogja tudni fedezni a költségeit.

Liviu Dragnea szerint pénteki ülésén fogadja el a kormány a 2019-es állami költségvetés tervezetét, amely ezt követően a parlament elé kerül.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS