2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă szerint Johannis néhány napon belül dönteni fog a két miniszter kinevezéséről

2019. február 07. 10:36, utolsó frissítés: 10:36

Klaus Johannis azt ígérte, hogy néhány napon belül dönt a fejlesztési és a közlekedési miniszterek kinevezésének kérdésében - nyilatkozta szerda este a România TV műsorában Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: telefonon beszélt a Klaus Johannisszal és arra kérte, hogy hozzon döntést a két minisztérium élére javasolt jelöltekkel kapcsolatban, hogy csütörtöki brüsszeli látogatásán ne kelljen ismét magyarázkodnia, hogy nem oldódott meg ez a válsághelyzet. „Az államfő azt mondta, hogy néhány napon belül választ ad” - mondta Dăncilă, aki hozzátette: Johannis azt nem közölte, hogy milyen döntésre számítson.

A kormányfő szerint ezeket a dolgokat nem lehet megkerülni Brüsszelben, hisz a két tárcavezetőnek nagyon fontos feladatai vannak uniós szinten. Arra a kérdésre, hogy mi az eljárás, ha az államfő továbbra sem nevezi ki a minisztereket, Dăncilă azt válaszolta, hogy akkor a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága elé kerül az ügy.

A kormányfő kifejtette: csütörtökön találkozik Brüsszelben Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első-alelnökével és el fogja neki magyarázni az igazságszolgáltatás körül kialakult helyzetet. Véleménye szerint a kormány által tervezett jóvátételi intézkedések az emberi jogok védelmét szolgálják, és ennek fontosságát az Európai Bizottság is minden alkalommal hangoztatja. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS