2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrök, börtönőrök és a tartalékos katonák tüntettek a belügyminisztérium épületénél

2019. február 07. 13:55, utolsó frissítés: 13:55

Jobb munkakörülményekért és méltányos bérezésért tüntetett csütörtökön a belügyminisztérium épülete előtt a rendőrök, börtönőrök és a tartalékos katonák mintegy száz képviselője.

A védelmi, a rendvédelmi és a nemzetbiztonsági alkalmazottak elégedetlenségét az váltotta ki, hogy sürgősségi rendelettel befagyasztották a béreiket, több ízben is felfüggesztve esetükben az egységes bértörvény alkalmazását, amit diszkriminatívnak tartanak más közalkalmazotti kategóriákhoz képest.Sorin Dumitraşcu
a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozók szakszervezetei szövetségének (FSANP) elnöke három pontban határozta meg követeléseiket: jobb munkakörülmények, méltányos fizetés és a katonai nyugdíjasok diszkriminálásának megszüntetése.

A tüntetést az uniós tagállamok igazság- és belügyminiszterei bukaresti ülésének napjára időzítették.

A tüntetők a tiltakozás ideje alatt többször kérték Carmen Dan belügy- és Tudorel Toader igazságügyi miniszter lemondását, olyanokat skandáltak, hogy „Tolvajok!”, „Mondjatok le!”, és táblákat tartottak a magasba egyebek mellett olyan feliratokkal, hogy „Ne alázzátok meg a katonákat!”, „Az országot és a közrendet védjük, nem a politikusokat!”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS