2019. május 19. vasárnapIvó, Milán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sportpályát is kialakítanak egy újonnan épülő kolozsvári parkolóház tetején

2019. február 08. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Új parkolóház épül a Monostor negyedi Mogoșoaia utcában, számolt be a hírről Facebook-oldalán Oláh Emese kolozsvári alpolgármester.„Ma adtuk át az építőcégnek az építőtelep helyszínét, jövő héten, csütörtökön pedig elkezdődnek a munkálatok. A háromszintes parkolóház két alagsori szintből és földszintből áll, a tetőterét füvesítjük és sportpályát alakítunk ki rajta”-írja Facebook-oldalán az alpolgármester.

Oláh Emese beszámolójából az is kiderül, hogy a helyszínen 113 bádoggarázst számoltak fel, ezek helyére zöldövezet kerül, alatta 292 parkolóhellyel. A mélygarázst 9 töltőállomással is felszerelik az elektromos autók számára. A parkolóházban 60 bicikliparkoló, 23 motorbicikli és robogóparkoló, és néhány, vendégek számára fenntartott parkoló is helyet kap.

Dan Ștefan Tarcea kolozsvári alpolgármester szintén a Facebook-oldalán számolt be a projektről. A PNL-s alpolgármester bejegyzéséből az derül ki, hogy a beruházás megvalósítása várhatóan 15.400.511,40 lejbe kerül majd, amelyből az előkészítési és tervezési költségek 406 ezer lejt, míg a megvalósítási költségek 14.994.511,40 lejt tesznek ki, írja az alpolgármester. (közlemény/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS