2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétfőn indítja a Dan Tanasă elleni aláírásgyűjtési akcióját az MPP

2019. február 08. 17:25, utolsó frissítés: 17:51

Február 11-től a Magyar Polgári Párt (MPP) minden irodájában lehetőség lesz arra, hogy a lakosság aláírásával támogassa a párt által az ügyészségre benyújtott, Dan Tanasă elleni panaszt, számolt be a hírről a Marosvásárhelyi Rádió.

Mezei János, az MPP elnöke kedden a gyergyószentmiklósi ügyészségen beadványt nyújtott be magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és felbujtás vádjával Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen.

A Marosvásárhelyi Rádió beszámolója szerint a nyomtatványt az MPP megyei és helyi szervezeteinek irodáin kívül minden MPP-s önkormányzati képviselőnél is alá lehet majd írni.

Az MPP tervezi, hogy erre a célra sátrakat állít fel bizonyos időközönként minél több településen, továbbá az ívekhez hozzáférést biztosít minden olyan személynek, aki vállalja az aláírásgyűjtést.

Az aláírás kapcsán tudni kell, hogy a formanyomtatvány mellett egy, a személyes adatok kezelésére vonatkozó nyilatkozatot is ki kell tölteni. Ehhez a személyazonossági igazolvány adatai is szükségesek, számolt be a tudnivalókról a rádió. (Marosvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS