2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leváltották tisztségéből Györke Zoltánt, Kolozs megye altprefektusát

2019. február 11. 16:39, utolsó frissítés: 16:44

Mindenféle indoklás nélkül leváltották tisztségéből Györke Zoltánt, Kolozs megye egyik alprefektusát, számolt be a hírről a monitorulcj.ro.

A portálnak nyilatkozó Györke elmondása szerint már egyeztetett az ügyvédjével és egyelőre várják, hogy a leváltásáról szóló határozat és indoklás megjelenjen a Hivatalos Közlönyben, amit azután majd nagy valószínűséggel meg fognak támadni.

Az alprefektus pozíciójából történő elmozdítását egy pénteken megjelent kormányhatározat rendelte el.

Györke Zoltán 2008 és 2009 között is Kolozs megye alprefektusa volt a PNL színeiben, de leváltották és kormányzati felügyelővé nevezték ki.

2013. július 31-én Victor Ponta akkori miniszterelnök felmentette Györkét a Kormányfőtitkárság kormányzati felügyelői tisztségéből. A köztisztviselőkre vonatkozó törvény szerint a miniszterelnöknek egy másik magas rangú tisztviselői tisztségbe kellett volna kineveznie a tisztviselőt, aki akkor a Kolozs megye alprefektusi tisztségét kérte magának, azonban a kinevezésére nem került sor, így beperelte a miniszterelnököt, a pert megnyerte és Victor Ponta kénytelen volt újra kinevezni őt Kolozs megye altprefektusának.

Bár a monitorulcj.ro azt írja, hogy Györke perelni szándékozik, az egykori alprefektus Facebook-oldalán azt közölte vasárnap, hogy ismételten kinevezték kormányzati felügyelőnek.

(monitoruldecluj.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS