2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették azt a gépkocsivezetőt, aki pénteken menekülni próbált a rendőrök elől

2019. február 11. 20:08, utolsó frissítés: 20:08

A szászrégeni ügyészég ügyészei 24 órára őrizetbe vették hétfőn azt a gépkocsivezetőt, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de tévedésből egy járókelőt sebesítettek meg.

A 20 éves fiatalembert hatósági közeg megsértésével gyanúsítják, és ezt követően döntik le, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e vagy sem.

Egy nappal korábban a szászrégeni ügyészek bejelentették, hogy in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében.

„Egy rendőr szolgálati fegyveréből kilőtt golyó visszapattant és súlyosan megsebesített egy nőt. Figyelemmel kísérjük az áldozat sorsát és abban reménykedünk, hogy hamarosan felépül. Az idegsebészek szerint a golyó megpattant és úgy fúródott az áldozat testébe. A ballisztikai szakértők feladata, hogy megállapítsák, pontosan hogyan történt a szerencsétlen esemény. Az in rem nyomozás gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, és két rendbeli hatóság ellen erőszak ügyében folyik” - közölte Lucia Borda szászrégeni főügyész.

Az ügyészég vizsgálja, hogy a rendőr megfelelő módon használta-e lőfegyverét.

Emanuela Rugină, a Maros megyei rendőr-főfelügyelőség szóvivője elmondta: a marosvécsi rendőr hat lövést adott le Carpaţi típusú szolgálati pisztolyából.

A férfi 1993-tól szolgál a rendőrség kötelékében, 2006-ban végzett egyetemet, napirenden van az összes felkészítővel, van fegyverviselési engedélye, tapasztalt rendőrnek számít. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS