2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alig nevezték ki, máris áthelyezték a magyarellenességéről ismert egykori Kovászna megyei főfogyasztóvédőt

2019. február 12. 11:37, utolsó frissítés: 11:37

A Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére helyezték át a magyarellenes megnyilvánulásairól hírhedté vált Gheorghe-Mircea Diacon volt Kovászna megyei főfogyasztóvédőt, akit nemrégiben neveztek ki a brassói regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség élére, írja a Háromszék napilap.

A hírt Dan Tanasă (aki mellesleg jó barátja Gheorghe-Mircea Diaconnak) is közölte a blogján, azt állítva, hogy a PDS az RMDSZ megrendelésére helyezte át Diacont. Tanasă szerint Dragnea inkább a saját párttársait gyötri azért, hogy Kelemen Hunornak kedvezzen.

A magyarellenes kirohanásairól ismert blogger felemlegeti, hogy annak idején Victor Ponta három prefektust váltott le Kovászna megyében, szerinte azért, hogy kedvezzen az RMDSZ-nek. Tanasă szerint Tamás Sándor és Antal Árpád helyi RMDSZ-vezetők háborút folytatnak Diacon ellen, és a leváltatásához mondvacsinált indokokat hoztak fel és rágalmazták őt.

Gheorghe-Mircea Diacon azt követően került a magyar sajtó érdeklődésének középpontjába, hogy 2014-ben egy hentesárut forgalmazó székelyföldi céget arra szólított fel: tüntesse el áruinak címkéiről a „székely ízek” feliratot. A felügyelő akkor az MTI kérdésére kifejtette: székely ízekről csak az beszélhetne, aki „kóstolt már székelyt”. 

2015 augusztusában a fogyasztóvédő a sepsiszentgyörgyi taxik némelyikére ragasztott, SIC feliratú matricákat is kifogásolta. Úgy vélte, a Székelyföldet jelképező matrica reklámnak minősül, amit csakis reklámszerződés alapján lehet a taxikra kiragasztani. Mircea Diacon az unitárius vallásórák résztvevői számára szervezett ingyenes táborba kiszállva egyebek között azt kifogásolta, hogy nincs román nyelvű táborszabályzat. (3szek.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS