2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét lebukott egy személy hamis orvosi diplomával

2019. február 12. 14:44, utolsó frissítés: 14:44

A Libertatea napilap azt állítja, hogy egy újabb hamis egyetemi diplomával rendelkező személy bukott le, ezúttal az állami egészségügyben.

A lap szerint a nő az Ilfov megyei sürgősségi kórház nőgyógyászati részlegén dolgozik, nem tagja az orvosi kamarának és orvosi bélyegzője sincs. A napilap megjegyzi, hogy a bukaresti sürgősségi kórház pont amellett a klinika mellett található, ahol lebukott a nyolc osztályt végzett olasz álorvos is.

A lap azt állítja, hogy a nő már egy évtizede dolgozik a kórházban rezidensként, és bár állítása szerint csak papírmunkát végez, felvétel is van arról, ahogy a nőgyógyászati részlegen bevarrja egy ápolt sebét.

A nő a lapnak felmutatott egy oklevelet, amelyet állítása szerint a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen állítottak ki 2013-ban, de az egyetem orvosi karának dékánja azt közölte a Libertateával, hogy a diploma hamis, és a nő nem végzett orvosi tanulmányokat az egyetemen.

Arghir Vasile Ciobotaru, a sürgősségi kórház menedzsere is azt állította a napilapnak, hogy a nő a kórházban önkéntesként dolgozik, és kizárólag csak papírmunkát végez. Amikor viszont szembesült azzal, hogy a nő diplomája hamis, hárított és megjegyezte, ami a nőgyógyászati részlegen történik, az osztályvezető főorvos felelőssége. (libertatea.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS