2019. május 27. hétfőHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ráküldte a rendőrséget Marosvásárhely polgármestere egy helyi újságíróra

2019. február 12. 19:29, utolsó frissítés: 2019. február 13. 12:46

Egy marosvásárhelyi román nyelvű hírportál, a msnews.ro szerint, a város polgármestere, Dorin Florea a helyi rendőrséghez fordult a portál egyik cikkírója, Vischi Victor Cătălin írásai miatt, amelyekről a városvezető úgy véli, hogy megsértik a társadalmi együttélés szabályait, valamint zavarják a közrendet.

Vischi Victor Cătălin azt állítja, hogy egy, a helyi rendőrség által kelt felszólításban értesült arról, hogy Dorin Florea panaszt tett írásai miatt közrend-háborítás és a társadalmi együttélés szabályainak megsértésére hivatkozva. A helyi rendőrség egy 2019. február 11-én kelt felszólításban tudatta az érintettel, hogy szerdán várják a Borsos Tamás utcai őrsre, hogy tisztázzák a polgármester panaszainak megalapozottságát. Amennyiben az újságíró nem tesz eleget a felhívásnak, megbírságolják - áll még a felszólításban.

A marosvásárhelyi közösségi oldalakon az eset felborzolta a kedélyeket, mindenki egyértelműen elítéli a történeteket, a sajtószabadság diktatúrákra jellemző korlátozását látják benne. (msnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS