2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem hoznak létre külön osztályokat a sajátos nevelési igényű gyermekek számára

2019. február 18. 08:27, utolsó frissítés: 08:29

Nem tervez külön osztályokat létrehozni a tanügyminisztérium a sajátos nevelési igényű gyermekek számára - szögezte le a szaktárca, cáfolva az ezzel kapcsolatos korábbi híreket.

A tanügyminisztérium vasárnap közleményt juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben leszögezi, hogy a 2010/221-es törvény, illetve a fogyatékkal élő személyek társadalmi integrálását célzó, 2016-2020-ra érvényes országos stratégia értelmében Románia vállalta, hogy egyetlen sajátos ellátást igénylő személyt sem fognak diszkriminálni, marginalizálni, kirekeszteni vagy visszaélni a helyzetével, sőt, támogatni fogják döntéseinek és céljainak megvalósításában.

Az oktatási tárca a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek beilleszkedését a szakemberek létszámának növelésével, illetve erre szakosodott tanerők kiképzésével igyekszik elérni, akik az osztályon belül foglalkozhatnak a speciális igényű gyermekekkel.

A tanügyminiszter korábbi kijelentése arra vonatkozott, hogy a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel való foglalkozás érdekében a segítő pedagógusok létszámának növelésére van szükség. Nincs szó arról, hogy külön osztályokat hoznának létre a speciális bánásmódot igénylő vagy sérült gyermekek számára - szögezi le a szaktárca közleménye. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS