2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

F. Iordache szerint Toadernek kötelessége most, itt megmondani, hogy mikor módosítják a Btk-t

2019. március 05. 19:49, utolsó frissítés: 19:49

Florin Iordache, a képviselőház alelnöke azt kérte kedden Tudorel Toader igazságügyi minisztertől, hogy 'ma és most' mondja meg, mikor adják ki azt a kormányrendeletet, amely az alkotmánybíróság döntésének megfelelően módosítja a büntetőtörvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet.

Iordache szerint nem áll Toader kijelentése, miszerint az igazságügyi minisztérium mindent jól csinált, és minden rossz a parlamentben történt.

A Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítvány képviselőházi vitáján Iordache ugyanakkor eloszlatta az ellenzék reményeit, hogy az indítvány átmegy.

'Ne építsenek ránk, hogy átmegy az egyszerű indítvány. A PSD-ben van két nagyon egyszerű dolog: ha tévedtél, lemondasz, vagy ott van a leváltás lehetősége' - fogalmazott Iordache.

A Tudorel Toader és PSD-ALDE, el a piszkos kezekkel az igazságszolgáltatástól címet viselő egyszerű indítványt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 91 képviselője nyújtotta be az alsóházba, az igazságügyi miniszter lemondását követelve.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS