2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Adománygyűjtő kampányt indít az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete a bántalmazott és rászoruló nők megsegítésére

2019. március 12. 15:37, utolsó frissítés: 15:38

Rengeteg nő életében luxusterméknek számítanak az alapvető higiéniai termékek. Éppen ezért az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete és Kádár Eszter orvostan-hallgató adománygyűjtő akciót indít #nemluxustáska elnevezéssel a maros megyei bántalmazott és rászoruló nők megsegítése érdekében.

A kampány célja, hogy alapvető fontosságú tisztálkodási és szépségápolási csomagokat juttassanak el azon nőknek, akik a nehéz időszakokban is szeretnék megőrizni méltóságukat és nőiességüket.

A kezdeményezést a NEEEM-kampány keretében indítják a szervezők egy Budapesten már jól működő modell alapján. A közlemény szerint Maros megyében nagy számban vannak olyan nők, akik bántalmazás után segítségre szorulnak, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, akik egy bántalmazó kapcsolatból kilépve ideiglenesen menedékházban élnek, ahol az alapvető higiéniai termékekből is hiányt szenvednek.

A szervezők arra kérik a segíteni akarókat, hogy egy jó állapotban lévő táskába pakoljanak olyan termékeket, amelyek a mindennapi higiéniához szükségesek: sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém, szappan, egészségügyi szárnyas betét, emellett tartalmazhat extra dolgokat, mint például tiszta fehérnemű (S-XL), tiszta zokni, papír zsebkendő, hajgumi, hajkefe, kézkrém, ajakbalzsam, nedves törlőkendő, papucs, illetve egy kedves személyes üzenetet.

Továbbá higiéniai okokból arra kérnek mindenkit aki érdekelt az adománygyűjtési akcióban, hogy győződjenek meg arról, hogy a kiválasztott termékek újak és bontatlanok.

Biztonsági és higiéniai okokból a táska nem tartalmazhat: mosható betétet, intim tölcsért, éles vágó eszközöket, gyógyszereket illetve olyan élelmiszert, ami 2019 július előtt lejárna.

Amennyiben úgy érzed, hogy segíteni tudnál a Maros megyei bántalmazott és rászoruló nőknek, adományodat 2019. március 14 - április 30. között az RMDSZ Maros megyei székházában (Marosvásárhely, Dózsa György út, 9 szám, I. emelet) adhatod le. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS