2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Hargita megyei prefektus szólt a polgármestereknek, hogy tartsák be az ország zászlajára vonatkozó törvényeket

2019. március 13. 15:02, utolsó frissítés: 15:03

Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus felszólította a megye minden polgármesterét és közintézmény vezetőjét, hogy tartsák be a Románia zászlajának kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó törvény előírásait.

A polgármestereknek és a közintézmények vezetőinek elküldött átiratban a prefektus emlékeztet a Románia zászlajára vonatkozó törvényre, amely előírja, hogy ki kell tűzni azt minden önkormányzati és közintézmény székhelyén, a vezetői tisztségeket betöltő személyek irodáiban, az üléstermekben, valamint minden politikai párt, szakszervezet, tanügyi vagy kulturális intézmény székhelyén.

A prefektus figyelmeztet még, hogy más államok lobogóját csak a román zászlóval együtt szabad kitűzni, kizárólag hivatalos látogatások, nemzetközi konferenciák vagy ünnepségek alkalmával a hivatalos intézmények épületeire, vagy a helyi önkormányzatok által meghatározott közterekre.

A törvény megszegése esetén 2.500 lejtől 5.000 lejig terjedő pénzbírság róható ki, szögezi le a prefektus az átiratban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS