2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teodorovici egy PNL-s szenátornak: hallod Cîțuka, azontúl, hogy csúnya vagy, még hülye is

2019. március 13. 16:29, utolsó frissítés: 16:36

Feszült volt a hangulat szerdán a parlament két házának összevont költségvetési-pénzügyi bizottságában. Eugen Teodorovici pénzügyminiszter pedig nem fogta vissza magát és minősíthetetlen hangnemben szólt Florin Cîţu PNL-s szenátorhoz.

A szenátor jelezte, hogy kérdezni kíván valamit a pénzügyminisztertől, de Teodorovici azt válaszolta, hogy erre csak a szünetben kerülhet sor. Majd a következőket mondta: "Szép vagy! Szépfiú! (Chiparosule!). Hallod, azontúl, hogy csúnya vagy, még hülye is. Hallottad? Cîțuka, azontúl, hogy csúnya vagy, még hülye is."

Az ülést követő sajtótájékoztatón a pénzügyminiszter viszont tagadta, hogy bármi rosszat mondott volna a liberális szenátorra. "Mondtam valami rosszat? Azt mondtam neki, hogy szép. Nézzenek utána, hogy mit jelent a ciprusfa" - nyilatkozta az ülést követően Teodorovici.

Az esetről készült videofelvétel itt tekinthető meg.

A román értelmező szótár (DEX) szerint a chiparos a cédrusok családjába tartozó fát jelent, amelynek örökzöldek a levelei és jó illatot áraszt. (De emellett a köznyelvben a "szépnek" egy ironikus verziója is.)

A parlament két házának összevont költségvetési-pénzügyi bizottsága elutasította az államfő igénylését, amellyel a költségvetési törvény felülvizsgálatát kérte. (stirileprotv.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS