2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kihirdette az államfő a költségvetési törvényt

2019. március 15. 13:11, utolsó frissítés: 2019. március 16. 11:04

Kihirdette pénteken Klaus Johannis államfő a 2019-es költségvetésről szóló törvényt - közölte az Államelnöki Hivatal.

Egy nap - ennyit szánt a PSD a parlamentben az ország számára oly fontos tervezet felülvizsgálatára. Nemcsak súlyos komolytalanságról, hanem egyenesen rosszakaratról árulkodik az, hogy megtagadták helyrehozni egy olyan költségvetés hibáit, amely egyértelműen negatív hatással lesz a gazdaságra, és ezt sajnos az állampolgárok fogják megérezni" - fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Az államfő úgy véli, a PSD kizárólag politikai megfontolásból hagyta figyelmen kívül a költségvetéssel kapcsolatos bírálatait. Rámutatott, a nagyobbik kormánypárt "hiába keresi a bűnbakokat", a 2019-es büdzsé kizárólag azért késik, mert a kormány a törvény által előírt határidőhöz képest három hónapos késéssel fogadta el, illetve küldte el a parlamentnek a tervezetet.

Johannis szerint az adóügyi intézkedésekről szóló 114-es sürgősségi kormányrendelet is azt bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány "mérgező hatással van" az ország gazdasági és pénzügyi stabilitására, az állampolgárok jólétére, akik „nap mint nap megérzik a PSD inkompetenciájának és szélhámosságának eredményeit”.

Az államfő rámutatott, az idei büdzsé papíron jól mutat, de valójában arra alapoz, hogy költségvetés-kiigazításkor „majd betömnek bizonyos lyukakat”. Johannis szerint az elmúlt két év PSD-kormányzása „egy nagy fekete lyuk a román gazdaságon és a román társadalmon„. „A PSD-kormány csődöt mondott” - nyomatékosította az elnök.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS