2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrizetbe vették Olosz Gergelyt Magyarországon

2019. március 15. 16:30, utolsó frissítés: 21:24

UPDATE: A magyar hatóságok megerősítették az Átlátszó Erdély portálnak, hogy elfogták Olosz Gergelyt. Az RMDSZ volt politikusát nyomkövetővel ellenőrzik, kiadásáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

"Magyarországon elfogták a rendőrök a nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló O. Gergelyt 2019. március 13-án. Az illetékes bíróság a férfi ideiglenes átadási bűnügyi felügyeletét rendelte el, mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával ellenőrzi. Kiadatása ügyében a Fővárosi Törvényszék dönt" – tájékoztatta az Átlátszó Erdélyt az Országos Rendőrfőkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

------

A magyar hatóságok elfogták a nemzetközi körözés alatt álló Olosz Gergely egykori RMDSZ-es politikust Magyarországon, írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a G4Media.ro A három év szabadságvesztésre ítélt egykori szenátort a portál állítása szerint március 13-án vették őrizetbe.

Olosz Gergely ellen januárban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot,  miután a legfelsőbb bíróság tavaly decemberben befolyással való folyamatos üzérkedés miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.(g4media.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS