2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együttműködési megállapodást kötött a tanügyminisztérium, az Elie Wiesel intézet és az amerikai holokauszt-emlékmúzeum

2019. március 15. 19:53, utolsó frissítés: 19:53

A holokauszt megértését szolgáló oktatási programok gyakorlatba ültetése érdekében írt alá pénteken együttműködési megállapodást a tanügyminisztérium, az Elie Wiesel Országos Holokauszt-kutató Intézet és az Amerikai Egyesült Államok Holokauszt-emlékmúzeuma.

A dokumentum ünnepélyes aláírása alkalmából Ecaterina Andronescu tanügyminiszter úgy nyilatkozott, az oktatás alapvető szerepet játszik a holokauszt történetének megértésében, mert a tények ismerete akadályozhatja meg az idegengyűlölő, antiszemita megnyilvánulásokat és az erőszakot.

Az oktatási tárca székhelyén tartott eseményen a két másik aláíró intézmény képviselője - Alexandru Florian és Radu Ioanid -, valamint David Saranga, Izrael bukaresti nagykövete és az USA Romániai Nagykövetségének képviselői is részt vettek.

A tanügyminiszter háláját fejezte ki az Elie Wiesel intézetnek és a washingtoni holokauszt-múzeumnak azért a támogatásért, amellyel hozzájárulnak a téma oktatásához Románia iskoláiban és egyetemein.

Ecaterina Andronescu az új izraeli nagykövettel, David Sarangával is megbeszélést folytatott, és a felek értékelően nyilatkoztak arról a közös erőfeszítésről, amelyet a két állam tesz a közös kulturális, oktatási és tudományos program elindítása érdekében.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS