2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A tehetetlenség menete Kolozsváron egy műtét következményeiben elhunyt újságíró emlékére

2019. március 17. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

Mintegy negyven személy vett részt vasárnap Kolozsváron a Napoca Cycling Plus által szervezett, a 'tehetetlenség menetének' nevezett biciklis felvonuláson, a szájsebészeti beavatkozásban pénteken elhunyt Dan Porcuţan újságíró emlékére.

A tiltakozó megmozdulást a Napoca Cycling Plus szervezte, amelynek a néhai újságíró is tagja volt.

'Egy vészjelzést szeretnénk adni, hogy az egészségügyi rendszer teljességgel inkompetens. Egy értékes embert vesztettünk el, mert az egészségügyi rendszerben dolgozók képtelenek voltak rendes munkát végezni. Jó eséllyel megmenthető lett volna, ha nem úgy bántak volna vele, mint egy utolsó emberrel' - nyilatkozta a szervezők nevében Alexandru Pătraşcu.

A kerékpárosok megálltak a klinika előtt, ahol megműtötték Porcuţant, valamint ennek háza előtt is, ahol gyertyákat gyújtottak emlékére.

'Kezdeményezzük a tehetetlenség menetét. Az egészségügyi rendszer egyenként öl meg minket, Dan Porcuţan az egyik áldozat. (...) Azt szeretnénk, hogy a kerékpárosok fekete-fehérbe öltözzenek, és maszkot vagy csuklyát viseljenek. Fotókat küldeni nem kötelező, de szívesen vesszük. Ez a felvonulás a beteg egészségügyi rendszer elleni tiltakozás legyen. Az isten nem kér hálapénzt azért, hogy életet adjon ... Légy felelős orvos és felejtsd el a "hálapénz" szót. A te tudásodtól és kezedtől függ több száz ember élete' - írja a szervezők szociális hálón terjesztett üzenetében.

(agerpres)

Nyitókép: Monitorul de Cluj

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS