2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés László örül, hogy Semjén Zsolt Nagyváradra látogatott, csak annak nem, hogy egy RMDSZ-es rendezvényre

2019. március 19. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

Sajnálatát fejezte ki Tőkés László magyar európai parlamenti képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyilatkozatában amiatt, hogy az RMDSZ március 15-i központi ünnepségére meghívott Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes szerinte „pártos és minimalista kampánycélokat” szolgált Nagyváradon.

Tőkés László egyfelől köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy „megtisztelő látogatásával” örömet okozott a nagyváradi és bihari magyarságnak. A látogatás aktuálpolitikai vonatkozásairól szólva azonban rosszallotta, hogy a magyar miniszterelnök-helyettes az RMDSZ kampányrendezvényén vett részt.

„Sajnálatos, hogy a Miniszterelnök-helyettes urat egy ilyen pártos és minimalista közreműködésre kérték fel” - írta.

Tőkés László azt is sérelmezte, hogy Semjén Zsolt olyan RMDSZ-es politikusokkal együtt lépett fel, akikre „a korrupció sötét árnya vetül”.

Felidézte, hogy Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke több más bihari RMDSZ-es politikussal együtt szerepet játszott az Ady-központ felépítésére szánt „magyar állami támogatás eltérítésében, majd elvesztegetésében”.

Tőkés László ismételten javasolta az Ady-központ ügyében eljárt bihari RMDSZ-szervezet és a vezető politikusai által ellenőrzött Mecénás Alapítvány elszámoltatását. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS