2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sepsiszentgyörgyön folytatják a roncsautók elszállítását a közterületekről

2019. március 19. 15:01, utolsó frissítés: 15:01

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala egy hónap leforgása alatt összesen 120, a város közterületén elhagyott és gazdátlan gépjárművet azonosított be. Az elhagyott járművek egyharmadát azok tulajdonosai, 12 autót pedig a Polgármesteri Hivatal szállíttatott el a közterületekről, a fennmaradó autók esetében pedig még zajlanak az eljárások, áll a polgármesteri hivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.A törvény értelmében az minősül gazdátlan járműnek, amely nincs forgalomba jegyezve, nincs használva egy éve és nem ismert a tulajdonosa. Elhagyott autóknak számítanak azok, amelyek be vannak jegyezve a forgalomba, a tulajdonosok azonban egy éve nem hasznáják, hanem közterületen tartják azokat. A roncsautónak minősülnek mindazon járművek, amelyek elhanyagolt, rozsdás vagy hiányos állapotban vannak. Az elhagyott autók tulajdonosai 2000 lejes büntetésben részesülnek.

Az önkormányzat és a Helyi Rendőrség munkatársai első körben azokat az elhagyott, gazdátlan autókat szállíttatta el, amelyeket a forgalmas utak mentén hagytak, illetve a legjobban igényelt parkolóhelyeket foglalták. Az elszállítás azokat az autókat is fenyegeti, amelyeket a lakónegyedekben vagy az ott található parkolókban tartanak.

Az önkormányzat felhívja a roncsautók tulajdonosainak figyelmét, hogy az eljárás nem szűnik meg, illetve a felszólításban szereplő határidők nem változnak, amennyiben a tulajdonosok egyik közterületről egy másikra szállítják a járműveket.


Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a továbbiakban is folytatja a város közterületén a roncsautók feltérképezését. Így azok a gépjármű tulajdonosok is számíthatnak felszólításra, akik tulajdonában továbbra is a közterületen hagyott és egy éve nem használt jármű szerepel és eddig nem kaptak szóbeli vagy írásos felszólítást.

A közlemény szerint a beazonosított roncsautók elszállításra kerülnek egy erre a célra kialakított területre. A gépjárművek visszaigénylését egy kérés leadásával eszközölhetik a hivatalos tulajdonosok, vagy azok törvényes képviselői, miután bizonyítják a hivatalos tulajdonosi szerepüket, az összes törvény által előírt adó és illeték napirendre szóló kifizetését, illetve törlesztik a gépjármű elszállításával és megőrzésével járó összes költséget.

Az önkormányzat a lakók segítségét is kéri, amennyiben roncsautót látnak, jelenthetik e-mailben az info@sepsi.ro címre, vagy telefonon a Helyi Rendőrség 0800 800 767-es zöld számán. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS