2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb jelentős támogatást kap a magyar kormánytól az Erdélyi Médiatér Egyesület

2019. március 21. 12:22, utolsó frissítés: 12:35

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg, hogy a magyar kormány “a Kárpát-medencei magyar nyelvű média működésének támogatására” azonnali határidővel 1,9 milliárd forint (6,1 millió euró) támogatásban részesíti az Erdélyi Médiatér Egyesületet - vette észre a 444.hu.

A Bethlen Gábor Alapon keresztül, két részletben érkező támogatás meghaladja a korábban csak a Főtér.ro kiadójaként ismert egyesület által 2017 utolsó napjaiban kapott 1,45 milliárd forint (körülbelül 4,5 millió euró) összegű támogatását.

A támogatás mértékét tekintve az indoklás rendkívül szűkszavú, így nem lehet tudni pontosan, hogy a hatalmas összegű támogatást milyen célokra is fogják felhasználni. Arról, hogy mit lehet tudni a médiaholdingról és főképp mit nem, ebben a korábbi cikkünkben írtunk.

A napilap-kínálat idén januártólA napilap-kínálat idén januártól


Az Erdélyi Médiatér Egyesület tulajdonképpen Erdély legnagyobb magyar médiavállalkozásának számító cégcsoport, amely a Székelyhon.ro portált is tartalmazza, és már 30 médiacsatornával rendelkezik, illetve majdnem 300 alkalmazottat foglalkoztat. (hírszerk.)

Nyitókép: Demeter Szilárd író, publicista, filozófus, az Erdélyi Médiatér Egyesület nem hivatalos nagykövete, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója irodájában 2019. március 5-én. MTI/Illyés Tibor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS