2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Orban: Ha a PSD veszít az EP-választásokon, bizalmatlansági indítványtt nyújthatnak be

2019. március 22. 15:49, utolsó frissítés: 15:49

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, amint úgy ítéli meg, hogy van esélye szavazatokat szerezni az ellenzéken kívülről is, nyilatkozta Ludovic Orban pártelnök pénteken, Bákóban.

Orban úgy vélte, ha a PSD elveszíti az európai parlamenti választásokat, "megfelelő lesz a pillanat" a bizalmatlansági indítvány benyújtására.

"A mi célkitűzésünk az, hogy minél előbb véget vessünk ennek a kormányzásnak, amely katasztrofális következményekkel jár Romániára nézve. Be fogjuk nyújtani a bizalmatlansági indítványt, amint úgy ítéljük meg, van esélyünk elégséges számú szavazatot szerezni az ellenzéki voksok mellé, melyek önmagukban nem elegek a kormány megdöntéséhez. Miután megnyerjük az EP-választásokat, a PSD pedig elveszíti azokat, megfelelő lehet a pillanat" - fejtette ki Ludovic Orban.

A liberális pártelnök hozzátette, az állampolgárok masszív jelenléte az EP-választásokon és a PNL-re adott szavazat a jelenlegi kormány megbuktatásához vezethet.

"Ha tehát az urnák elé járulnak a román állampolgárok az EP-választásokon, a PNL-re adott voksuk egyúttal a jelenlegi kormány és a Dragnea elleni bizalmatlansági indítványra adott voksot is jelenti majd" - fűzte hozzá a pártelnök.

Ludovic Orban PNL-elnök pénteken Bákóban a helyi fiókszervezet tagjaival találkozott az európai parlamenti választások ügyében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS