2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Antal Árpád fellebbezést nyújt be a prefektus által kirótt bírság ellen

2019. március 26. 17:43, utolsó frissítés: 17:43

Bíróságon nyújt be fellebbezést a Kovászna megyei prefektus által kirótt kétszer 5000 lejes bírság ellen, amelyet a zászlók kitűzését szabályozó törvény be nem tartása miatt szabott ki rá a kormány képviselője - közölte kedden Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A Kovászna megyei prefektusi hivatal idén is - akárcsak tavaly - tízezer lejes bírságot állapított meg, miután a sepsiszentgyörgyi városvezetés a március 15-ei nemzeti ünnepre piros-fehér-zöld díszítőelemeket helyezett ki az utcákra és közterekre.

Sebastian Cucu prefektus kifejtette, az 1994/75-ös törvény és a 2001/1157-es kormányhatározat értelmében más államok zászlaját Románia területén csak hivatalos látogatások vagy nemzetközi ünnepségek alkalmával szabad kitűzni, és csakis hivatalos épületekre, illetve a törvény által megszabott közterületekre.

A prefektus hozzátette, a bíróság csak részben adott helyt a polgármesteri hivatal fellebbezésének, lecsökkentve a bírság összegét. Kijelentette ugyanakkor, hogy az adott körülmények között illegális volt kitűzni a magyar zászlót, így maga is fellebbezést fog benyújtani. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS